Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

ΤΑ ΧΡΕΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΝΕΣΤΟΡΟΣ ΘΡΕΦΟΥΝ ΤΑ ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ



H αδιαφορία στο δήμο Πύλου Νέστορος και τα χρέη θρέφουν τα κουνούπια της οικογένειας Culicidae (γέμισε ο τόπος από δαύτα...). Τα  συγκεκριμένα σμήνη διώχνουν τους τουρίστες.



                                             Λαέρτης ο Πύλιος
                               
                                                                    
                                                                 Προσοχή στον καναπέ γιατί …”τσιμπάει”!!! [1]


Πρόλογος: Από τα κουνούπια υποφέρουν οι κάτοικοι του Δήμου Πύλου Νέστορος, η περιοχή της Γιάλοβας υποφέρει κάθε χρόνο περισσότερο και μόνο όποιος το έχει ζήσει, μπορεί να το καταλάβει. Θα επισημαίνω το πρόβλημα των κουνουπιών στο δήμο Πύλου-Νέστορος με τη δική μου γλαφυρή αφήγηση, για να μην παρεξηγηθούν πάλι οι σωβρακοφανείς «χλιμιντζουραίοι». Ελπίζω σε αυτό το πρόβλημα να πράξουν τα δέοντα (μπορώ να τους στείλω το dvd του Μάκη με τη ‘’μύγα να τρώει σίδερο και το κουνούπι ατσάλι’’) ώστε  να περιορίσουν την εξουσία από τους  «κώνωπες τους ανωφελείς».
Η γλαφυρή αφήγηση   αρχίζει όταν οι ζέστες αλλάζουν τις ισορροπίες. Οι ορμόνες της περιόδου αναπαραγωγής και οι έντονες ανθρώπινες σωματικές οσμές που αναδύονται λόγω της ζέστης, κάνουν τις κουνουπίνες [2] να τρελαίνονται. Ορμάνε, τσιμπάνε, βιάζουν, λεηλατούν και φεύγουν για να οργανώσουν άλλο ρεσάλτο. Στο μεταξύ, το κορμί σου όχι μόνο έχει γεμίσει στάμπες διαμέτρου νομίσματος των 2 ευρώ, αλλά επιπλέον έχεις ξυπνήσει από τον βαθύ σου ύπνο κατατρομαγμένος/η, γιατί όταν τα «συφιλιασμένα» αποφασίσουν να ορμήσουν σαν Stukas, ορμούν ΜΟΝΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΑΥΤΙ ΣΟΥ.  BANZAAAAAAAAAAAAAAIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII!!!
Παρεμπιπτόντως, είπα "κουνουπίνες" και δεν το έγραψα  τυχαία. Μόνο τα θηλυκά κουνούπια μας πίνουν το αίμα. Τα αγαθοβιόλικα αρσενικά κάθονται και τρυγούν τα λουλουδάκια, μαζί με τις πεταλουδίτσες και τα άλλα φλώρια του βασιλείου των εντόμων. Το μοναδικό που έχουν να κάνουν οι δύσμοιροι αυτοί είλωτες είναι να εκπληρώσουν τα συζυγικά τους καθήκοντα για μία και μόνη φορά πριν εγκαταλείψουν τον μάταιο τούτο κόσμο. Αλλά τουλάχιστον τότε του δίνουν και καταλαβαίνει... ο κουνούπος κατέχει τα πρωτεία του πιο "παρ'τα μωρή άρρωστη" πηδήματος στην φύση, αφού σε αυτήν την μία φορά που θα κουτουπώσει την φτερωτή Vampirella θα αφήσει μέσα της ΟΛΟΚΛΗΡΟ το σύστημα αναπαραγωγής του![3]. Οι δημοτικοί μηχανισμοί για να καταπολεμήσουν την αναπαραγωγή των κουνουπιών, κάθε χρόνο την εποχή της άνοιξης κάνουν ψεκασμούς [4 ] για να μειώσουν τον αριθμό των κουνουπιών... φέτος δεν έγιναν…εκατομμμύρια κουνούπια έχουν γεμίσει το σώμα μας τσιμπήματα... Δεν τα διώχνει ΤΙΠΟΤΑ!!! . Οι κάτοικοι της Γιάλοβας και της Μπούκας (δίπλα στην “Costa”) δεινοπαθούν από τις επιδρομές των κουνουπιών και «εκτιμούν» πως «η κατάσταση είναι πλέον μη αναστρέψιμη». ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ που άπτεται της ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ... Τα  συγκεκριμένα σμήνη που βρίσκονται σε «ανωφελής  υπηρεσία»  διώχνουν τους τουρίστες από το δήμο Πύλου Νέστορος.

Συμπέρασμα : H αδιαφορία λοιπόν στο δήμο Πύλου Νέστορος και τα χρέη           αναπαράγουν και θρέφουν τα κουνούπια... γιαυτό και οι κουνουπίνες την           έχουν δει kamikaze στην υπηρεσία των γλυκοαίματων της «ανθυποκλητοραφρικανοσκαντζοροκομπανίας». Ο δήμος έχει αφεθεί  στην εξουσία των κουνουπιών, τα οποία δεν  φεύγουν από πάνω σου εάν δεν το λιώσεις.[5]. Επαναστατήστε λοιπόν αγαπητοί συνδημότες και σηκωθείτε  από τιους καναπέδες  που ….τσιμπάνε και διεκδικήσατε την ευδαιμονία του δήμου σας, ακλουθώντας τις οδηγίες  του Θουκυδίδη: « Ησυχίαν είχεν ο Δήμος και αντέλεγε ουδείς, δεδιώς και ορών ότι πολύ το ξυνεστηκός».[6] και του Αντισθένη: «Τότε τας πόλεις απόλλυσθαι, όταν μη δύνωνται τους φαύλους από των σπουδαίων διακρίνειν»[7] .
Quiz: Τo κοινό χαρακτηριστικό της δημοτικής εξουσίας και των κουνουπιών είναι ότι και οι δυο τους……..μας πίνουν το αίμα. (Η δημοτική αρχή μας πίνει το αίμα με τους φόρους όπως με το «κουνουπόσημο»). Επομένως ρωτάω το «κοκοσαΐνι» του «ακθυποκλητήρα»  πως ονομάζονται δυο ίδια κουνούπια; [8]                                                                                

Πηγές

[1]
www. filologos10.wordpress.com: Οι αρχαίοι Έλληνες είχαν τους δικούς τους καναπέδες, που τους ονόμαζαν ανάκλιντρα, και έμοιαζαν αρκετά με τους σημερινούς. Τα καλοκαίρια όμως τους ταλαιπωρούσαν, όπως και σήμερα, τα κουνούπια. Γι αυτό τον λόγο σκεπάζανε τα ανάκλιντρα με ένα λεπτό ελαφρύ ύφασμα το “ κωνωπείον” ή “ κωνώπιον”, κουνουπιέρα το λέμε σήμερα. Την λέξη υιοθέτησαν οι συνήθεις ύποπτοι, οι φίλοι μας οι λατίνοι που το ονόμασαν conopeum ή conopium και από εκεί πέρασε στα μεσαιωνικά γαλλικά ως conope’ . Κάποια στιγμή, το conope’, έφτασε να σημαίνει όχι μόνο το σκέπασμα αλλά ολόκληρο το έπιπλο (οι γλωσσολόγοι ονομάζουν αυτό το φαινόμενο ως “ σημασιολογική επέκταση” και το συναντάμε σε αρκετές περιπτώσεις)…Προσοχή λοιπόν στον καναπέ γιατί …”τσιμπάει”!!!

[2] www.thessalonikiblogs.gr

[3] www.thessalonikiblogs.gr

[4] www tro-ma-ktiko.blogspot.com/.

[5]  http://olympia.gr «Το κουνούπι δεν φεύγει από πάνω σου εάν δεν το λιώσεις. Γκρεμίστε τα καθάρματα!»


[6] μτφρ: “ο δήμος σώπαινε, και κανείς δεν μιλούσε, γιατί οι πολίτες ήταν φοβισμένοι και έβλεπαν πως οι συνωμότες ήταν πολλοί”  Θουκυδίδης, 460-394 π.Χ., Αθηναίος ιστορικός

[7]  μτφρ: “Οι πόλεις χάνονται, όταν δεν μπορούν να ξεχωρίσουν πια τους κακούς από τους καλούς”. Αντισθένης, 445-360 π.Χ., Κυνικός φιλόσοφος

[8] Απάντηση: Κουνουπίδια.


 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου